5 uuden vuoden lupausta paria kaipaavalle

Onko uuden vuoden lupaukset jo päätetty? Tässä vielä muutama ehdotus sinulle, jos etsit kumppania:

1 – Lopeta sarjadeittailu

Sarjadeittailijalle treffeillä käymisestä on tullut tapa. Treffejä voi olla viikottain, ja pahimmillaan parit eri treffit päivässä. Pysähdy hetkeksi. Mieti, kykenetkö oikeasti siihen, että keskityt kohtaamaan jokaisen treffikumppanisi avoimesti ja pitämään aidosti kaikki aistit hereillä? Pystytkö olemaan oikeasti kiinnostunut toisesta, ja antamaan itsestäsi tarpeeksi? Pystytkö ilta toisensa jälkeen aidosti harkitsemaan, voisiko vastapäätä istuvasta henkilöstä olla sinulle toiseksi puolikkaaksi? Pystytkö jatkuvasti heittäytymään ja ottamaan sen riskin, että tuletkin torjutuksi? Sarjadeittailijan motiivi on tottakai löytää se oikea. Sarjadeittailija saattaa pelätä, että se oikea menee ohi, ellei tapaa mahdollisimman montaa ihmistä. Todennäköisempää on, että se oikea istuu jonain päivänä sarjadeittailijaa vastapäätä treffeillä, mutta hän ei edes huomaa, koska ei pystynyt olemaan läsnä. Ehkä mieli ajelehti jo siihen, löytyyköhän netistä huomenna joku vielä vähän parempi. Toisin sanoen: panosta laatuun, älä määrään!

2 – Tee lista omasta itsestäsi

Kaikilla meillä on todennäköisesti ainakin jollain mielen tasolla lista siitä, millainen olisi oma ihannekumppani. Se on monella tapaa ihan järkevää. On hyvä miettiä, mitä toivoo ja tarvitsee. Ehdotan kuitenkin, että tänä vuonna teet myös toisen listan: mitkä ovat sinun vahvuutesi parisuhteessa, ja mitä annettavaa sinulla olisi parisuhteeseen? Mitkä ovat omat haasteesi kumppanina, ja mitä asioita itsessäsi haluat kehittää seuraavassa parisuhteessasi?

3 – Kohtele treffikumppaneitasi kunnioittavasti

Kohtaa ihminen. Jos olet liian kiireinen tuhlaamaan aikaasi täysin toivottomien deittien kanssa, yritä selvittää olennaisimmat asiat jo ennen kuin tapaatte. Kun saavut treffeille, sinulla pitäisi olla treffikumppanistasi jo sen verran hyvä käsitys, ettei sinulla ole tarvetta karata viiden minuutin sisällä vessan ikkunasta. Puhukaa puhelimessa ennen treffejä ja pyydä häneltä lähiaikoina otettua valokuvaa. Jos tästä huolimatta tiedät heti kättelyssä, että tämä ei ole sinun tyyppisesi ihminen, suhtaudu treffeihin edes mielenkiintoisena mahdollisuutena oppia lisää itsestäsi ja tutustua uuteen ihmiseen, ja anna toisenkin säilyttää itsekunnioituksensa.

4 – Ole rehellinen itsellesi ja muille

Mieti, mistä omat toiveesi kertovat. Millaisia kompromisseja olet valmis tekemään ja miksi? Onko kuvasi ihannekumppanista sinun itsesi piirtämä vai kentien lähipiirisi tai ympäröivän kulttuurin muodostama? Ole itsellesi ja toiselle rehellinen myös uudessa parisuhteessasi. Joskus suhteen alkuhuuma voi saada sinut väheksymään mahdollisia hälytysmerkkejä uudessa kumppanissasi, koska haluat uskoa parisuhteen mahdollisuuteen niin vahvasti. Olet saattanut ladata parisuhteelle niin paljon odotuksia, että haluat uskoa pelkästään hyvään. Ole täysin rehellinen myös toiselle ihmiselle. Kerro treffikumppanillesi rehellisesti jos pidät hänestä. Ja myös se, jos ette mielestäsi sopisi yhteen.

5 – Kokeile jotain uutta tapaa tavata ihmisiä

Oletko jumiutunut vain yhteen tapaan tavata uusia ihmisiä? Kokeile tänä vuonna jotain uutta, edes kerran. Tapoja on monia. Helpoimpia ovat ehkä Tinder ja erilaiset nettideitti-palvelut. Mitä jos kokeilisit tänä vuonna jotain vähän extremempää? Juttele mukavan näköiselle tyypille kaupassa tai lounasravintolassa. Ota kontakti johonkin mielenkiintoiselta vaikuttavaan ihmiseen ihan live-elämässä selvinpäin. Kerro kavereillesi, että olet avoin sokkotreffeille. Tai jos haluat kokeilla jotain todella uutta, anna asiantuntijan valita treffikumppanisi! 😉

Jos tulevaan vuoteesi mahtuu vielä yksi lupaus, poimi jokin näistä. Tai vaikka kaikki!

Heila Matchmaking -tiimi toivottaa kaikille onnellista ja upeaa uutta vuotta 2018! Toivottavasti vuosi tuo sinulle lämpimiä kohtaamisia ja paljon iloa!

Tuija Pohjola

0 vastausta

Jätä kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *